speaker-photo

Bacilă Ciprian, MD, PhD

Psychotherapist

În prezent iși desfășoară activitatea ca Sef Lucrări în cadrul Facultății de Medicină, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu iar în Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda ” Sibiu  îndeplinește funcția de director medical.

Este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca, iar ca studii postuniversitare menționăm o diplomă de master  în domeniul de management  sanitar  și un doctorat în Științe Medicale.

Deține o pregătire de bază în bune practici pentru monitor în studii clinice  și a participat la multiple cursuri de formare, specializându-se în psihoterapie pozitivă și training autogen ca psihoterapeut.

În domeniul sănătății mintale, a fost implicat în diverse proiecte de voluntariat atât în comunitate, cât și în domeniul medical. În cadrul Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie  își desfășoară activitatea ca președinte elect  și este membru al Alianței Prevenirii Suicidului din România,

A înființat și coordonează Colectivul de cercetare științifică în neuroștiințe al Spitalului Clinic de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda" Sibiu. Deține formarea în  Stimulare magnetică  transcraniană , certificată de European Union of Medical Specialists ( obținută în cadrul Maastricht University) și aplică această terapie în cadrul colectivului de cercetare.

Pe lângă activitatea sa clinică, a participat la numeroase evenimente științifice naționale  și internaționale, fiind implicat și în cercetare, publicand articole în domeniul său de expertiză: psihiatrie forensică, managementul sănătății și neuroștiințe.